Onze koffie

Omdat we het belangrijk vinden verantwoorde koffie te verkopen die ook nog superlekker is, hebben we gekozen voor Specialty Coffee. Deze wordt geleverd door Boot koffie uit Baarn. Daar wordt wekelijks gebrand zodat de koffie altijd supervers is. Voor het espresso apparaat, een La Marzocco, gebruiken we op dit moment de biologische Ethiopiƫ Organic Espresso.
Deze koffie komt van de Kecho coĆ³rperatie die bestaat uit 390 leden en groeit op 1800 meter hoogte.
De koffie heeft een zachte smaak van rozijn, meloen en chocola en pittig genoeg voor zowel een espresso als een cappuccino.
Wij vinden ''m heerlijk!

Voor de filterkoffie schenken we de Pride of Thailand. Deze koffie werd ontwikkeld in samenwerking met de koning van Thailand in een programma om papaverboeren om te scholen naar koffieboer. Deze heeft een heerlijke geur van noten en versgebakken brood. De koffie smaakt kruidig, naar caramel en licht fruitig. De nasmaak heeft een toon van noten en aarde. Het is een stevige koffie die je toch de hele dag kunt drinken.

Over direct trade

Direct trade koffie wil zeggen dat de boer scholing krijgt op het gebied van koffie verbouwen maar ook op het gebied van goed ondernemerschap. Daarnaast krijgt de boer een voorfinanciering en uiteraard een goede prijs voor zijn product. Bovendien zijn de plantages niet al te groot en groeien de bonen op de goede hoogte (tussen 1100 en 1900m). De struiken zijn omringd door andere begroeiing zodat ze ook schaduw krijgen. De bessen, (alleen de rode!) worden handmatig geplukt. Die extra aandacht en liefde voor het land en het product die proef je!

Hieronder vindt je zo'n plantage waar Trabocca, ook een Nederlandse koffieleverancier, zijn Ethiopische bonen vandaan haalt.